Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)

Figyeljétek a graffitiket a földön, aztán nézzetek fel!

Helstáb Laura- 2016.04.08. 14:33
342
Több helyen különös graffitiket fújtak az aszfaltra a városban - az akció célja a figyelemfelhívás Budapest szép épületeire.

Sokszor a telefonunk képernyőjét bámulva, a tömeg miatt zsörtölődve vagy szimplán csak sietve észre se vesszük a minket körülvevő házak különlegességeit Budapesten. Ezt például tegnap fotóztam, évek óta elsétálok mellette nap mint nap, de ha elém rakták volna a képet, meg nem mondom hol van. (Megoldás: az Izabella utca és az Andrássy út sarkán lévő házat díszítik ezek a kagylók és görög minták).

Forrás:Helstáb Laura

Ilyen, és ehhez hasonló érdekességekre szeretnék felhívni a figyelmet a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, rövid ismertetőket fújva az aszfaltra városszerte az adott házak elé. A Fel a fejjel Budapest! akció célja, hogy ne csak a telefonunkra és a lábunk elé figyeljünk, hanem újra felfedezzük a minket körülvevő építészeti csodákat a magyar fővárosban. A rövid graffitis ismertetőkből többet megtudhatunk az adott házakról, ezért járjunk tényleg nyitott szemmel április 8. és 24. között utcákon, és osszuk meg a szép házak fotóit a #felafejjelbudapest hashtaggel!

Az Instagramon máris rengeteg fotót találhatunk a város különleges építményeiről.

{instagram}BD78ZdbmWTE{/instagram}

{instagram}BD5_pd0BN3L{/instagram}

{instagram}BD2i55vvirL{/instagram}

{instagram}BD426THPipi{/instagram}

{instagram}BD2bwV6vijz{/instagram}

Akit pedig lázba hozott a budapesti építészet, ne hagyja ki jövő hétvégén a Budapest100-at, amikor a Nagykörút 120 éves épületivel ismerkedhetünk meg jobban!

Hozzászólások