Keresés
-18O
Budapest
2021.01.26., kedd (Vanda, Paula)

Fedezd fel Budapestet újévi fogadalmakkal!

Offmedia- 2017.01.01. 09:18
2119
Ezekkel a fogadalmakkal idén is kihasználhatod, ami a legjobb Budapestben.

Be kell vallanom, hogy a kapcsolatom a fővárossal nem mindig zökkenőmentes. A viszonyunkat rendszeres hullámvölgyek tarkítják, amiken néha nem könnyű túllendülni. De hát ismerjük be, egyik kapcsolat se teljes viták nélkül. Elég, ha megint lerobban a metró, ellopják a metrón a pénztárcánkat, vagy kitörik a tűsarkunk egy kátyúban és mindjárt beírunk Budapestnek egy mínusz pontot. Besokallunk, na. Újévi fogalmakat és pozitív dolgokat gyűjtöttem össze nektek, amiket ha betartasz, 2017-ben kicsit közelebb kerül a szívedhez a főváros!

1. Első fogadalom: ne szidd a BKV-t! De tényleg ne!

Akkor se, ha a héten harmadszor robban le a 3-as metró és eleged van, mert harmadszorra késel el a munkából. Gondolj csak bele, hogy neked itt a fővárosban micsoda könnyű dolgod van: teljesen jól ki van építve a tömegközeledési hálózat és 3-4 percenként közlekednek a járatok. Ha késel a melóból akkor meg fogd a metróra.

2. Járj többet a szabadba!

Eleged van a panel dzsungelből, a zajból és a koszból? Ne hidd, hogy Budapesten nem lehet minőségi időt a levegőn eltölteni! Menj és használd ki a város kínálta zöld területeket: Városliget, Margit-sziget, Kopaszi-gát, Bikás-park, vagy túrázz a budai hegyeken! Ne hagyd hogy a városi robot beszippantson!

3. Ismerkedj külföldiekkel!

Külföldiekkel azért hasznos ismerkedni, mert annyira lenyűgözi őket Budapest hogy téged is emlékeztetnek rá, hogy egy páratlan lüktetésű és építészetileg gyönyörű fővárosban élsz. Hát használd ki, lassíts le, nézz fel, csodáld az épületeket minden nap és bulizz a külföldiekkel! Ismerd meg velük együtt még jobban a városodat és örülj annak hogy te itt élhetsz.

4. Szórakozz!

Élvezd ki hogy egy olyan városban élsz, ahol minden napra jut számtalan program! Ne hagyd, hogy punnyadásba taszítson a mindennapi rutin, hanem járj nyitott szemmel, kövesd az eseményeket a Facebookon, vagy olvass minket, és szórakozz! Koncertek, fesztiválok, múzeumok és rendezvénysorozatok sora várja a lelkes budapestieket. A pénz nem minden esetben visszatartó erő, mivel rengeteg kiállításmegnyitót, és további ingyenes programokat is látogathatsz.

5. Fedezz fel új helyeket!

Budapesten folyamatos a pezsgés. Minden nap tartogat egy új kávézót, egy új romkocsmát, egy új éttermet vagy akár egy új cukrászdát. Indulj egy random helyről, mondjuk egy számodra kevésbé ismert kerületből, és barangolj Budapest utcáin. Áldozz ezekre a kiruccanásokra időt és energiát, mert egészen fel fogsz töltődni. Kis utcákban érdekes kirakatok és hívogató bisztrók fognak rád visszaköszönni, amik később törzshelyekké válhatnak.

Rőhringer Dia írása

Hozzászólások