Keresés
-18O
Budapest
2020.12.01., kedd (Elza)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Európa legnagyobb adventi gyertyáit gyújtják meg a Várkert Bazárban

Európa legnagyobb adventi gyertyáit gyújtják meg a Várkert Bazárban

Offmedia- 2016.12.03. 09:24
2697
Adventi gyertyák, Omega-koncert, műjégpálya és szaloncukor készítés. Így telik az advent a Várkert Bazárban.

Forrás:varkertbazar.hu

Mint a legtöbb keresztény kultúrkörben, hazánkban is nagy hagyománya van az adventi készülődésnek, mely a karácsony előtti negyedik vasárnappal veszi kezdetét és karácsonyig tart. A tavaly először megrendezett adventi rendezvénysorozat sikerének köszönhetően idén ismét sokszínű programokkal ünnepelhetjük az adventi időszakot a Várkert Bazárban. A december 25-ig látogatható programsorozaton a gyerek és felnőtt korosztály sem fog unatkozni; vasárnaponként délután három és hét óra között kézműves foglalkozásokkal várják a kicsiket, ahol karácsonyi lámpást, mécsest, gömbdíszt vagy épp apró ajándékokat készíthetnek. Gasztro-program gyanánt pedig megismerkedhetnek a mézeskalács és a szaloncukor készítésének fortélyaival. Ugyanitt gyerekkoncertekkel, karácsonyi előadásokkal és táncos programokkal sürgethetik a Jézuska érkezését.

Ebben az évben a Várkert Bazár mellett az Ybl Miklós térre is kitelepül esemény, ahova egy karácsonyi mini várost építenek, mely faházaival és dunai panorámájával szintén egyedi hangulatot kölcsönöz a vásárnak. A felállított korcsolyapálya pedig végképp teljessé teszi az ünnepi hangulatot.

Az esemény talán leglátványosabb részeként mindenképp kiemelendő a Hello Wood által készített és az épület előtt helyet foglaló gyertyainstalláció, amely hét méterével Európa legnagyobb adventi gyertyainstallációja. Elképesztően kreatív és remekül kapcsolódik a rendezvény témájához.

Kulturális programként a Szabadtéri Néprajzi Múzeum „Régi korok karácsonya” kiállítás lesz megtekinthető, ahol felidézik nekünk az elmúlt idők karácsonyait. Retro dekorációkkal, régi karácsonyfadíszekkel és szokásokkal a 20.századból.

A szervezők minden vasárnapi programot 1-1 kiemelt produkcióval zárnak majd. Különböző koncerteken vehetnek részt a látogatók, fellép például az Omega együttes, Miklósa Erika és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar. De közös adventi gyertyagyújtással is készülnek majd, miközben híres írók és művészek osztják meg ünnepi gondolataikat. A részletes program itt érhető el, az alábbi videóban pedig élőben követheted, mi történik éppen az adventi vásárban.

Időpont: 2016. november 27. - 2016. december 25.

Hozzászólások