Keresés
-18O
Budapest
2020.12.05., szombat (Vilma)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Emberpiramis épül a Fővárosi Nagycirkusz előtt a cirkuszi világnapon

Emberpiramis épül a Fővárosi Nagycirkusz előtt a cirkuszi világnapon

Helstáb Laura- 2016.04.11. 15:00
506
Cirkuszrajongók, művészek és artisták közösen építenek emberpiramist a Fővárosi Nagycirkusz előtt szombaton, a cirkuszi világnapon.

A kép csak illusztráció
Forrás:Zumazuma.com

A világnapot 2007 óta április harmadik szombatján ünneplik, 2010-ig Európai Cirkusznapként tartották számon, azóta azonban világszerte megemlékeznek róla a cirkuszművészeti központok. A Cirkuszművészeti Világszövetség minden évben megfogalmaz egy központi üzenetet, célt vagy témát, amellyel közös gondolkodásra hívja a világ összes, professzionális keretek között működő cirkuszát.

Idén az Összefogás és együttműködés a jövő cirkuszáért! hívómondat köré szervezik az eseményeket. Budapesten egy "emberpiramis" felépítésével szeretnék jelképezni az egymásba vetett hitet, bizalmat, kitartást és összetartozást a szervezők, amelyhez párok, családok, baráti társaságok csatlakozását várják. Az összegyűltek artistaművészek vezetésével sajátíthatják el a "bizalom művészetét". A mutatványhoz nem szükséges semmilyen előképzettség, gyermekek, szülők és nagyszülők is bátran kipróbálhatják magukat.

A kapcsolódó programok között április 22-én a Baross Imre Artistaképző Iskolában lesz nyílt nap, április 25-én pedig Társadalmi felelősségvállalás a cirkuszi művészetekben címmel tartja meg következő programját az ARTista Café.

(MTI)

Hozzászólások