Keresés
-18O
Budapest
2021.01.27., szerda (Angelika)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Élned, halnod kell a Hősök terén - csak közlekedned nem, ma este

Élned, halnod kell a Hősök terén - csak közlekedned nem, ma este

Helstáb Laura- 2016.06.18. 10:38
1110
A Hősök terén rendezett szuperprodukció miatt korlátozzák a forgalmat ma este.

Ma mutatják be a Hősök terén az „Itt élned, halnod kell” című történelmi rockmusicalt. A rendezvény miatt a Hősök tere környezetében jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani.

16:00-tól éjfélig lezárják a Dózsa György utat a Podmaniczky utcától a Városligeti fasorig, az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között, továbbá az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály út és a Hősök tere között és a Kós Károly sétányt. A 20E, a 30-as, a 30A, a 75-ös, a 79-es, a 105-ös, és a 230-as autóbusz módosított útvonalon halad. A rendezvény miatt a Műcsarnok melletti parkoló teljesen le lesz zárva - tette közzé oldalán a BKK.

A darab, melyet Koltay Gábor rendez, a magyar történelem formáló erejű eseményeit, személyiségeit és korszakait - Szent István király uralkodását, a tatárjárást, Mátyás uralkodását, a Rákóczi- és az 1848-as szabadságharcot, valamint a trianoni békeszerződés az 1956-os forradalmat is - mutatja be a honfoglalástól egészen napjainkig. A gigaprodukcióban mintegy ötszáz táncos lép fel, és egy háromszintes monumentális színpadrendszert építenek a Hősök terére. Az előadás főszereplői között lesz Varga Miklós, Deák Bill Gyula, Vikidál Gyula, Csengeri Attila, Kalapács József, Hujber Ferenc, Makrai Pál, Fehér Nóra, Palcsó Tamás és Vadkerti Imre is.

Hozzászólások