Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Egyszerhasználatos fényképezőgépeket adtak budapesti hajléktalanoknak, hogy megörökítsék a várost

Egyszerhasználatos fényképezőgépeket adtak budapesti hajléktalanoknak, hogy megörökítsék a várost

MTI- 2016.07.11. 15:38
540
Hajléktalanok készítenek fényképeket A város más szemszögből - My Budapest Photo Project elnevezésű nemzetközi kezdeményezés keretében, hogy saját nézőpontjukból mutassák be a fővárost.

A projekt célja bemutatkozási lehetőséget adni a tehetséges hajléktalanoknak, hogy megmutathassák, hogyan látják Budapestet, és megtanuljanak újra bízni önmagukban.

A Budapest Bike Maffia és a Cafe Art közreműködésével létrejött projekt során felkértek hajléktalanokat, hajléktalanságot megtapasztalt embereket, hogy 100 darab egyszer használatos fényképezőgéppel július elején egy hét leforgása alatt fotózzák le Budapestet a saját szemszögükből.

Az elkészített fotók közül szakmai zsűri választja ki a legjobbakat, amelyeket augusztus 30-án a Budapest Pont kulturális és közösségi térben mutatnak be. A kiállítás látogatóinak szavazatai alapján a legjobb 12+1 alkotás a My Budapest jövő évi naptárába kerül.

A nyertes fotók készítői pénzjutalomban részesülnek, valamint a naptárak eladásából származó bevételből is a résztvevő művészeket támogatják. A kezdeményezés hosszú távú célja a társadalom peremén élők bevonása és a társadalmi reintegrációjuk segítése.

A kampányhoz adománygyűjtés is kapcsolódik a sikeres lebonyolítás érdekében: az adjukössze.hu weboldalon keresztül 600 ezer forint összegyűjtése a cél egy hónap alatt.

Hozzászólások