Keresés
-18O
Budapest
2020.11.28., szombat (Stefánia)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Egy program igazi ínyenceknek: koreai kalligráfia kiállítás és show Budapesten

Egy program igazi ínyenceknek: koreai kalligráfia kiállítás és show Budapesten

Helstáb Laura- 2016.09.28. 07:03
469
Kim Bjong-gi kalligráfus mester negyven alkotását tekinthetik meg az érdeklődők az október 1. és 31. között A koreai kalligráfia felfedezése című ingyenes tárlaton a Koreai Kulturális Központban Budapesten.

A Távol-Keleten több évezredes hagyománnyal bíró művészeti ág eddig nem látott részletességgel mutatkozik be a Koreai Kulturális Központ kiállítóterében. A tárlat a II. Koreai Kulturális Fesztivál programjának részeként nyílik meg szombaton egy fergeteges show keretén belül: Kim mester a MOM Sport rendezvénycsarnokának színpadán óriási méretű, hagyományos technikával készült papírtekercsen demonstrálja majd a kalligráfiában rejlő szépséget.

Kim mester amellett, hogy az egyik legismertebb koreai kalligráfus és a hagyományos művészetek ezen ágának kutatója, a Jeonbuk Kalligráfiai Biennálé tiszteletbeli elnökeként is sokat tett azért, hogy ez a hagyomány mind hazájában, mind szerte a világon ismert legyen és fennmaradhasson. A kiállítás révén kikristályosodhatnak a távol-keleten egyébként sok országban művelt kalligráfia kifejezetten koreai sajátosságai, azok a karakterisztikumok, amelyek a koreai kalligráfiát megkülönböztetik a környező népek hasonló művészetében látható jellegzetességeitől.

A fesztivál keretében az ELTE Koreai Tanszékén a koreai és kínai írásjegyek és írásművészet közötti különbségekről is tájékozódhatnak majd az érdeklődő hallgatók egy speciális kurzus keretein belül október 4-én.

Hozzászólások