Keresés
-18O
Budapest
2021.01.19., kedd (Sára, Márió)

Csodák palotájává változik a Müszi hétvégén

MTI- 2016.05.26. 09:41
370
Riders on the Mall (ROM) címmel audiovizuális művészeti- és kísérleti technológiai seregszemlének ad otthont péntektől vasárnapig Budapesten a Müszi.

Forrás:Müszi

A Művelődési Szint által szervezett fesztivál a kortárs művészet és tudomány azon határterületeit mutatja be, ahol a felhasználó egyben alkotó is lehet. A háromnapos eseménysorozat alatt kiderül többek között, hogyan lehet tablettel videoelemekkel átszőtt zenei bemutatókat létrehozni (video jockey - VJ), szívveréssel audiovizuális tartalmat vezérelni, vagy átváltoztatni egy épülethomlokzatot néhány digitális eszközzel (mapping). A rendezvényen mintegy 90 alkotó, 25 VJ csapat 20 projektor és 15 diavetítő segítségével tágíthatja a közönség vizuális észleléseink határait.

Pénteken mások mellett Bordos László Zsolt fényművész, a rendezvény fővédnöke a mapping kialakulásáról, míg Kömlődi Ferenc jövőkutató, a mesterséges intelligencia és a képi adatbányászat kapcsolatáról tart előadást, a workshop térben pedig az arc mimikájával történő képi vezérlés elméleti és gyakorlati oldalával lesz lehetőség megismerkedni.

Szombaton Vicsek Viktor, Kovács Ivó és Bordos László Zsolt workshopján a video mappinget tanulhatják meg a résztvevők, az előadótérben pedig Vidnyánszky Zoltán agykutató osztja meg tapasztalatait az aktív látás kutatás helyzetéről, és módszertani eredményeiről. Rajta kívül pszichológus, fizikus, képzőművész és dizájner szakember tart előadást a fény, a látvány, az optika, az animáció és az észlelés különböző aspektusairól.

Mindkét napon folyamatos programként számos magyar alkotócsapat mellett osztrák, mexikói és lengyel művészek installációi lesznek láthatók, amelyek az audiovizualitás, az ember és a technológia kapcsolatát boncolgatják.

Esténként videoelemekkel fűszerezett koncertekre várják az érdeklődőket, akik mások mellett a Don't Eat Group 10 éves jubileumi performanszán is részt vehetnek.

Hozzászólások