Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Budapestre jön a világ lagnagyobb focigyűjteménye és legnagyobb állatai, a dinoszauroszok

Budapestre jön a világ lagnagyobb focigyűjteménye és legnagyobb állatai, a dinoszauroszok

Offmedia- 2016.05.19. 14:00
443
Két nemzetközi kiállítás, a világ legnagyobb futball relikvia gyűjteménye és a jégkorszak legnagyobb élőlényeinek bemutatója érkezik Budapestre. Mindkettő június 22-től augusztus 22-ig tekinthető meg a Millenárison.

Egyedülálló futball kiállítás érkezik a fővárosba: a labdarúgás történetének legátfogóbb bemutatása a kezdetektől, napjainkig.  Emléktárgyak a régmúlt idők és a jelen legnagyobb sztárjaitól, labdák, cipők, a csapatok dicsőségeit zengő eredeti kupák vonulnak fel Gooól! című kiállításon.  Egy páratlan mezgyűjtemény is gazdagítja a tárlatot, és megismerhetjük minden idők legjobb 90 játékosát is. Mindemellett elemezhetjük a taktikák mögött rejlő stratégiákat és interaktív módon ismerkedhetünk meg kedvenc játékosainkkal. A budapesti esemény érdekessége, hogy a nemzetközi gyűjteményt kiegészíti majd az Aranycsapat elérhető relikviáival, a Puskás Intézet segítségével.

A Living dinosaurs – Őskori állatkert című dinoszaurusz-kiállítást a világ eddig 26 országában nyolcmilliónál is többen látták. A kiállítás során megismerkedhetünk több mint 25 fajta dinoszaurusszal, több dínót eredeti nagyságban láthatunk, s lesznek, melyek mozogva, hangeffektekkel teszik élethűbbé a találkozás élményét.. A dinoszauruszok mellett pedig a jégkorszak meghatározó állatait, különleges lényeit is megcsodálhatjuk majd.

Hozzászólások