Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Budapesten van a világ egyik legjobb közösségi irodája

Helstáb Laura- 2016.07.20. 11:56
789
A világ ötödik legjobb közösségi irodája lett a budapesti KAPTÁR az amerikai Forbes Magazin összeállításában.

Forrás:KAPTÁR

Az Andrássy út és a Bazilika szomszédságában lévő KAPTÁR mellett a kontinensről csupán két másik coworking iroda, került be a „világválogatottba”: a szófiai Betahaus és a berlini Weserland, a többi helyen észak-, illetve dél-amerikai, dél-afrikai és ázsiai közösségi irodák végeztek.

A közösségi vagy coworking irodák viszonylag újak Magyarországon: a világ minden tájáról érkező "digitális nomádok", szabadúszó kreatívok, start-up vállalkozók, írók, grafikusok, IT-szakemberek második otthonai, ahol iroda-szerű környezetben dolgozhatnak együtt. Azért írom, hogy szerű, mert amikor először beléptem a KAPTÁRba, inkább emlékeztetett egy újhullámos kávézóra, mint irodára: ki-ki ahol szeretne, épp az ablaknál, íróasztalnál, vagy a kanapén dolgozik, maga előtt vagy ölében egy laptoppal. Rengeteg a külföldi, az iroda "lakói" a világ minden tájáról érkeznek - van, aki csak pár hétre, de olyan is, aki több hónapot tölt itt.

Forrás:KAPTÁR

Emellett az ilyen irodákban a közösség is központi szerepet kap: a home office koncepciója helyett ez a munkakörnyezet azoknak kedvez, akik - bár nem nagy cégnél dolgoznak - szeretnének egy közösséghez tartozni, ismerkedni, beszélgetni. Erre alkalmat is adnak az olyan programok a KAPTÁRban, mint például a heti közösségi ebéd és reggeli, de az Eb alatt természetesen meccsnézés is volt.

Forrás:KAPTÁR

Az idén negyedik születésnapját ünneplő iroda pár hónappal ezelőtt új emelettel bővült, ahol konferenciák rendezésére is lehetőség van, a mellette levő teremben pedig fix íróasztalt lehet bérelni, így itt már akár be is lehet rendezkedni, mint egy klasszikus irodában. Amiért mégis jobb annál, az a sokszínűsége: egy egy beszélgetésből inspiráló ötletek és együttműködések is születhetnek, ahol a különböző szakterületek találkoznak egymással.

A Forbes-cikk kiemeli, hogy Budapest ma a világ egyik legizgalmasabb városa, ahol a KAPTÁR törzsközönségét is adó start-upok, szabadúszók és a Föld négy sarkából érkező ún. digitális nomádok jelentős kreatív és innovációs tőkét képviselnek.

Forrás:KAPTÁR

Hozzászólások