Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)

Bor, mámor és Modigliani

Fiji- 2016.07.06. 12:17
463
Ma indulnak a Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában.

Júliusban szerda esténként – 18-22 óra között – ismét várja az érdeklődőket a Budavári Palota panorámaterasza a Magyar Nemzeti Galériában, ahol idén nyáron Picassóé és Modiglianié a főszerep. A nyár folyamán a 20. századi művészet történetének két kiemelkedő művészének kiállítása egyszerre tekinthető meg, mely a világ legnagyobb múzeumainak történetében is rendkívül ritka pillanat.

Forrás:mng.hu

A művészeti csemegék mellett július 6-án kezdetét veszi a Borszerda programsorozat is. Az idei borszakértők Mácsai Ilona és Lukács Szabolcs, akik borválogatásaikkal növelik az esemény színvonalát. A művészeti alkotások által ihletett borválogatásban ma toszkán vörösbort és provence-i rozét fognak kínálni. A hosszított nyitva tartás mellett borkóstolóval, koncerttel, előadással és tárlatvezetésekkel várják a látogatókat,

A tárlatvezetések elsősorban az állandó kiállítások mesterműveire összpontosítanak, az első alkalommal a 20. századi magyar festészet klasszikusaival és a Szépművészeti Múzeum remekműveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az est külön szenzációja Amedeo Modigliani napokban nyílt kiállítása, ami a művész első magyarországi bemutatója. A kiállítás aktokon, portrékon és szobrokon keresztül mutatja be Modigliani életművének főbb korszakait és stílusfordulatait, valamint a kortársakhoz fűződő kapcsolatát. A Borszerda esten a kiállítás kurátora, Kovács Anna Zsófia Modigliani – Mítosz és valóságcímmel tart előadást.

Hozzászólások