Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Bezár a Shopp

Offmedia- 2016.02.01. 11:20
546
Tíz év után lehúzza a rolót a meghatározó graffitis bolt.

A Facebookon jelentette be egy korszak lezárását a több mint tízéves graffiti és street art bolt, a Shopp. Már egy ideje a Telep emeléten árulták a minőségi graffitis kellékeket, de többen emlékezhetnek még a Wesselényi utcában lévő boltjukra is. Alább olvashatjátok a megindító közleményüket:

"Kedves vásárlóink és barátaink.

Az elmúlt napokban rengeteg sajnálkozó, együttérző vagy elköszönő kommentet és üzenetet kaptunk tőletek. Az elköszönésre igen, sajnálkozásra azonban semmi ok. 
A Shopp nagyon klassz tíz hosszú évet élt meg és a hazai graffiti mozgalomban központi szerepet töltött be, épp olyat aminek hivatott volt lennie. A legjobb minőségű termékek a lehető legmagasabb szintű hozzáértéssel és szolgáltatással - ez volt a Shopp lényege, amit kiválóan teljesített.
A közösséget összetartó jam -ek és események szervezése, a kultúrával kapcsolatos magazinok, könyvek, videok terjesztése nem beszélve a számtalan hazai brandről amik az underground réteg kezei alatt és ugyanennek a rétegnek készültek. 
Az évek során azonban nagy változás ment végbe a nemzetközi graffiti - street art életben és ezen változások alól hazánk sem kivétel. A vásárlói és sajnos a szolgáltatói szokások is egyaránt megváltoztak egy időben a hazai kulturális réteg rohamos elhalványodásával, csaknem eltűnésével. Ennek a részleteibe teljesen felesleges belekezdeni, elég annyi hozzá hogy a Shopp - urban art gallery szellemiségével ezek a változások nincsenek szinkronban. A Shopp nem tudja és nem is akarja követni az "új világ" szokásait és igényeit mert az már nem a Shopp lenne. 
Így nem volt más választás mint tudomásul venni hogy egy korszak lezárult és méltóságteljesen visszavonulni.
Ezt tesszük most, elégedetten mert a Shopp - urban art gallery MINDENKORI legénysége, munkatársai, barátai és holdudvara mindent megtett azért hogy a hazai graffiti - street art kulturális életet / közösséget ápoljuk és életben tartsuk. 
Eközben Budapesten kívül is meggyulladtak a lángok és több városban is mozgolódtak a közösség ismerős és ismeretlen tagjai, mint például az egri Backyard, ahol pontosan ugyanaz az építő hozzáállás a vezető szellemiség mint amit mi is tanultunk az elmúlt 22 év hazai graffiti boltjaitól.
Ezért a hagyomány tovább él.
A többi már nem a mi dolgunk hanem a tiétek.
Köszönjünk nektek ezt a tíz évet.

Sziasztok!

Shopp - urban art gallery

Budapest 2016 02. 01."

Hozzászólások