Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Belevaló kiállítás igazi rockereknek a Ludwig Múzeumban

MTI- 2016.06.24. 14:00
406
Az éjszakába nyúló múzeumi fesztivál idejére esik a Szenvedély - Rajongás és művészet, valamint a Rock/tér/idő című kiállítások záró hétvégéje.

A berlini Künstlerhaus Bethanienből érkezett Szenvedély... című válogatás a 60-s, 80-as évek zenei rajongói magatartását járja körül, különös tekintettel a rockzenére. A Rock/tér/idő a magyarországi underground könnyűzene és a képzőművészet kapcsolatára fókuszál ugyanebben az időszakban, és mérföldkőnek tekintett műveket, helyszíneket, nézőpontokat mutat be.

Az este során az akusztikus formációban érkező Blahalouisiana, a Müller Péter Sziámi Andfriends zenekar, valamint a Müpa és Lumú által szervezett tehetségkutató, a Garázsband Fesztivál közönségdíjas zenekara, a The Bluebay Foxes ad koncertet a Szenvedély... kiállítóterében.

A Rock/tér/idő kiállításban több exkluzív tárlatvezetésre is sor kerül majd: Földes László Hobo mellett Papó (Tilos Rádió), majd Sőrés Zsolt experimentális zeneszerző kalauzolja az érdeklődőket. Sőrés Zsolt a kiállításhoz kapcsolódó, látó és látássérült diákok számára kiírt Hang/szobor/hang pályázatra beérkezett, hangot adó szobrokon való közös zenélésre invitálja a vállalkozó kedvűeket.

Éjszakai Dramatikus képélmény címen tart bemutatót Wolf Eszter és Somogyi Laura képzőművész a félév során nagy sikerrel zajlott pszichológiai tárlatvezetések hangulatában.

Forrás:ludwigmuseum.hu

The Queer Miracle Goes to LuMu címmel a Szenvedély... című kiállításban a Budapest Pride-dal közösen kiválasztott művekhez kortárs magyar írók és slammerek által írt szövegeket adnak elő színészek és maguk a slammerek, ezzel új megvilágításba, tágabb interpretációs keretbe helyezve a képzőművészeti alkotásokat.

Bem Tábornok dj szettje a program teljes ideje alatt hallható lesz a múzeum teraszán.

Hozzászólások