Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)

Batman Superman ellen: csak várni lehet a folytatást!

Offmedia- 2016.03.30. 11:19
1452
Aki hozzászokott a független, de a kezét soha be nem sározó Batmanhez, és az emberiséget szolgáló, mindenki által istenített Supermanhez, az most meg fog lepődni…

A rendező, Zack Snyder vett egy 180 fokos fordulatot, és az eddig jól megszokott klisé helyett új, és eddig ismeretlen alapokra helyezte a történetet. A cselekmény, ahogy a cím is hangzik, a két DC hős ellentétét és harcát szimbolizálja, ugyanakkor messze nem merül ki ennyiben a sztori, hiszen végül itt is az emberiség megmentése lesz a közös cél. A film egyik különlegessége, és amiben különbözik elődjeitől, hogy a két hős életének összefonódását Az acélember című film végső csatajelenetével kapcsolja össze, hogy mindkét fél szemszögéből láthassa a néző a konfliktus kialakulásának okát.

Henry Cavillt (Superman/Clark Kent) már megszokhattuk Supermanként. Jesse Eisenberg mint az őrült, fiatal Lex Luthor nagyszerű, ám megosztó alakítása mellett ki kell emelni Ben Affleck-et, aki először öltötte magára a denevérálarcot. Egy teljesen más, a néző számára negatívabb oldaláról kívánta bemutatni Batmant, és azt, hogy az emberi erőt nem szabad alábecsülni. Továbbá a gyönyörű, de annál izgalmasabb Wonder Woman (Gal Gadot) karakterét is sikerült elegánsan felvezetni, ezzel is feltüzelve a kedélyeket különálló filmjére.

A film végén ízelítőt kapunk a folytatásból, amit garantáltan nagy izgalommal fog várni a néző. A boldogan éltek, amíg meg nem haltak zárójelenet elmarad, de csalódni így sem fog senki, úgyhogy aki eddig még nem látta, gyorsan pótolja be.

Forrás:Cinestar.hu

Bíró Eszter írása

Hozzászólások