Keresés
-18O
Budapest
2021.01.27., szerda (Angelika)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Az Európai Orvosok Zenekara a Heim Pál Gyerekkórházért zenél

Az Európai Orvosok Zenekara a Heim Pál Gyerekkórházért zenél

MTI- 2016.06.03. 17:17
414
Jótékonysági szimfonikus hangversenyt ad június 12-én a Zeneakadémián az Európai Orvosok Zenekara.

Az Európai Orvosok Zenekara jótékonysági koncerttel segíti a Heim Pál Gyermekkórházat. A több mint 80 fős szimfonikus zenekar a Liszt Ferenc Zeneakadémián lép fel, műsorukban Debussy Egy faun délutánja című ismert zenekölteménye, valamint Bartók és Brahms művei, az I. Hegedűverseny és a IV. Szimfónia is felcsendülnek.

A koncert bevételéből a Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai Osztályát támogatják, amelynek új épületre van szüksége.

Az intézményben a legsúlyosabb mentális betegségekkel küzdő fiatalokat kezelik, egy légtérben azonban nem tudják a különböző problémákkal érkezett betegeket hatékonyan ellátni. A támogatásból azt szeretnék megoldani, hogy a többi beteg gyerektől elkülönítve tudják ápolni például a drogbeteg vagy bűnelkövető fiatalokat, akiknek szintén szüksége van a kezelésre.

Pohl Miklós magyar származású, jelenleg Ausztráliában dolgozó plasztikai sebész ötletéből és szervezésével 2004 őszén indult el a gyermekegészségügyet Európa-szerte támogató és a komolyzenét egyaránt népszerűsítő program. Minden évben kétszer koncerteznek a kontinens különböző országaiban, bevételüket mindig a helyi gyermekegészségügy támogatására ajánlják fel.

Hozzászólások