Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)

Átadták a Televíziós Újságírók Díját

Helstáb Laura- 2016.03.31. 08:17
403
Tíz kategóriában adták át az elmúlt év legjobb hazai televíziós teljesítményeit elismerő Televíziós Újságírók Díját szerda este a Pesti Vigadóban.

A zsűri szavazatai alapján a legjobb női műsorvezető ezúttal is Ördög Nóra lett, a legjobb férfi műsorvezetőnek pedig Sebestyén Balázst választották, aki a díj átvevésekor szakított egy kis időt a TV2-nél történő események kommentálására is. "Én nagyon drukkolok a TV2-nek, hogy ez csak egy rossz álom, és előbb-utóbb el fog múlni." - mondta a műsörvezető. Azt est házigazdája, Hajós András azzal reagált a köszönőbeszédre, hogy Balázs életében először mondott valami fontosat.

Forrás:rcnews.hu

A magyar sorozatok közül a Aranyélet (HBO) kapta az elismerést. A legjobb színésznő az Aranyéletben játszó Ónodi Eszter, míg a legjobb színész a Válótársakban játszó Scherer Péter lett.

A vetélkedők között a Maradj talpon! (Duna), a nagyszabású showműsor kategóriában a Sztárban sztár (TV2) nyerte el az elismerést. A legjobb comedy show a Gyertek át szombat este! (RTL Klub) lett, a talkshow-k közül az Összezárva Friderikusszal (TV2) kapta a díjat, míg a reality kategóriában a Szelfit (RTLII) díjazták.

A Televíziós Újságírók Díja 2014-es alapítása óta a hazai televíziós szakma rangos értékmérőjévé lett. Idén is tíz szak- és hírmédium (Epizód magazin, 24.hu, Hír7, Index-Comment:com, Médiapiac, Origo, SorozatJunkie, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) szavazata alapján dőlt el, melyek az elmúlt év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményei.

Az elismerés - amelynek célja, hogy pozitív visszajelzést adjon a színvonalas hazai szórakoztató műsoroknak és azok készítőinek - új kategóriákkal bővült. Idén először külön kategóriában szerepelt a comedy show és a talkshow, valamint elismerték a legjobb reality-t is.

(MTI nyomán)

Hozzászólások