Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)

A Rorschach inspirálta a magyar tervezőt is

Helstáb Laura- 2016.02.21. 11:17
578
Új márka a budapestiek kedvencei között: a TÅSKA különleges kollekcióval hódít.

Egy hete már a The Garden Studio budapesti üzletében is kaphatóak a TÅSKA termékei. A fiatal magyar márka alig néhány hónapja alakult, de csodás tornazsákjaival felhívta magára a figyelmünket. A márványozás technikájával készült új kollekcióból ez a Rorschach névre keresztelt darab szúrt szemet.

Forrás:Táska

Egy hónapja a H&M kavart botrányt azzal, hogy egy Rorschach-mintás pulóvert dobott a piacra: egy magyar pszichológus kérésére bevonták az árut a polcokról, ugyanis az sértette a teszt felhasználási jogait. Ezen kívül több pszichológus problémásnak tartotta, ha a híres, ám féltve őrzött Rorschach-teszt ábrái ilyen mértékben elterjednének, ez ugyanis (szerintük) módosíthatja a teszt eredményeit. Ennél nagyobb baj volt (szerintem) az, ahogy a H&M pulcsija etikátlanul divatot csinált a mentális betegségekből. A Rorschach mint ábra művészeti alkotásként is megállja a helyét, így a felhasználása kevésbé jelent problémát, mint az, ha olyan felhanggal tesszük, hogy az viccet csinál a pszichés problémákból.

A TÅSKA ezzel szemben mindezt úgy teszi, ahogy kell: a Rorschachnak csak a koncepcióját, alapötletét használta a tükröződő, fekete-fehér pacákkal díszített táskához, egy szót sem ejtve a mentális betegségek mérésére szolgáló tesztről. Ebben a kivitelezésben egy gyönyörű és hordható kollekciót dobott a piacra a márka, szóval lehet ezt így is - részünkről hatalmas like!

Hozzászólások