Keresés
-18O
Budapest
2020.12.01., kedd (Elza)

A leggyakoribb találkozóhelyek Budapesten

Offmedia- 2016.10.15. 12:19
4490
„Szia, találkozzunk a …” Ismerős a helyzet? Te melyik budapesti helyszín nevét helyettesítenéd be a mondat végére?

Olyan helyeket gyűjtöttünk össze, amik népszerűek a fővárosiak körében ha találkozási pontról van szó. Terek, pályaudvarok, bevásárlóközpontok - nézzük, mik a favoritok!

Deák téri templom

Talán a Deák téri templom számít a legnagyobb klasszikusnak. Csak feljössz a metróból, el a Starbucks mellett és hopp, már ott is vagy! Nemcsak metró csomópont, hanem jó kiindulópont egy hétvégi bulihoz, de akár vásárláshoz is a Váci utcában, vagy ha a Duna-parton lenne kedvetek sétálni. Pluszpont, hogy adott a  lelkes turisták nézegetése, ami teljesen leköti a figyelmedet, így ha a barátod késik, addig sem unatkozol.

Móriczon a Meki

Ha a budai oldal, akkor a Móricz. Lényegesen tisztább és nyugodtabb környék mint a pesti rész. Ezen a téren belül pedig sokan választják a Mekit vagy a Spart. Közel a 4-es metró, plusz több villamos is érinti a teret. Nincs messze a bevásárlóközpont, ha pedig inkább természetre vágyunk, akkor gyalog is könnyen elérünk a Feneketlen-tóig.

Pályaudvarok

Pontosabban a Nyugati és a Keleti pályaudvar. Nincsenek egymás mellett, de mindkét pályaudvar a pesti oldalon helyezkedik el. Nem is gondolnánk, hogy a célzott utazókon kívül mennyi ember jelöli meg a két pályaudvart találkozó helyként! Miért is ne tennék? A Keleti szintén metró állomás, a Nyugati meg a 4-es 6-os vonalán lévő elhelyezkedésével ugyancsak tökéletes. Közel vannak a bárok, éttermek, kávézók, plusz ott a Westend is.

Westend – vízesés

Ha már Westend, akkor főbejárat és vízesés. Rengeteg ember adja meg a Westendben lévő vízesést, mint találka helyet. Mint valami ingyenes látványosság, úgy vonzódnak az emberek ehhez a falhoz! Ha szombati shoppingolásra készültök, ti is tuti erre szavaztok - ne is tagadjátok!

Margit-szigeti szökőkút

Ha egy sétára vágytok, vagy együtt mennétek ki edzeni a szigetre akkor biztosan ti a Margit-szigeti szökőkútra voksoltok. Már kellően távol a forgalomtól, de azért még egy látható részen, nem teljesen a sziget belsejében. Optimális pont hogy eldöntsétek, jobb vagy bal felé kezdjétek a futó kört.

Fővám tér

Épp a Szabadság híd pesti hídfőjénél található a Fővám tér. A kilátás lenyűgöző, és kitűnő hely egy kis romantikus andalgásra a folyóparton. A tér a vásásrolni indulók körében is közkedvelt, hiszen itt található a Fővám téri piac, ahova sok turista is be szokott térni. Természetesen az egyetemisták is sűrűn járnak ide, hisz a Budapesti Corvinus Egyetem is ezen a téren helyezkedik el.

Ti még hol szoktatok összefutni?

Rőhringer Dia írása, képek: Helstáb Laura

Hozzászólások