Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Verskoncertek a Kálvin téri aluljáróban és programok Ferencváros-szerte a költészet napján

Verskoncertek a Kálvin téri aluljáróban és programok Ferencváros-szerte a költészet napján

Helstáb Laura- 2016.04.06. 15:40
519
Izgalmas programokkal ünnepli Ferencváros április 11-én a költészet napját: napközben videópályázat, verskoncert, kiállítások és könyvvásár várja az érdeklődőket, este pedig gálaműsorral zárul a program a Bakáts téren.

József Attila graffiti Ferencvárosban
Forrás:tajkep.blog.hu

A Kálvin téri aluljáróban hétfőn egész nap megzenésített költemények hangzanak el a színpadon, a helyszínen a Költészet Vására című rendezvény részeként több könyvkiadó bemutatkozik, valamint az olvasók kortárs költőkkel is találkozhatnak. A nap folyamán ugyancsak verskoncertek várják az érdeklődőket a Ráday utca szórakozóhelyein.

A Gát utcai József Attila Emlékhely egész nap ingyenesen látogatható, és délután 14 és 16 órakor tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket. Itt vetítik le a József Attila mindenkiNET című videópályázat legjobb alkotásait is a nap folyamán.

A Pinceszínházban délután pódiumbeszélgetést rendeznek József Attila halálának körülményeiről Garamvölgyi László kriminálpszichológus, Tarján Tamás irodalomtörténész és Németh Attila pszichiáter részvételével, míg a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben tárlatot nyitnak meg a költészet napi versillusztrációs pályázat alkotásaiból, a József Attila lakótelepen pedig koszorúzással emlékeznek a költő szobránál.

A költészet napja alkalmából ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött gálaműsort tartanak a Patrona Hungariae Iskolában, ahol a József Attila Vers-Dal Fesztivál, a Ferencvárosi József Attila Versfesztivál és a HangHordozók énekmondó pályázat legjobbjai mellett a Misztrál Együttes ad koncertet.

A költészetnapi programokat Ferencvárosban a Szavalj velünk a Bakáts téren! című rendezvény zárja.

Hozzászólások