Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)

A Hungexpoba költözik át a Budapest Music Expo

MTI- 2016.06.27. 16:00
497
Új helyszínen, a Hungexpo területén szervezi meg a Budapest Music Expót a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz). A hangszerkiállításra épülő zeneipari rendezvényt immár 11. alkalommal tartják meg, ezúttal október 7-től 9-ig.

Forrás:Budapest Music Expo Facebook

A Budapest Music Expót 2005-ben szervezte meg először a Hanosz, akkor még Hangfoglalás néven. Az első rendezvénynek a Millenáris park adott helyet, majd 2006-tól 2015-ig a Syma-csarnokban várták a zenélés iránt érdeklődőket. Mivel a Syma idén áprilisban bezárt, a szervezőknek lépniük kellett és a Budapest Music Expót átvitték a Hungexpo területére.

A hangszerkiállítás az F és a G csarnokban, valamint a passzázson kap helyet. Míg a tavalyi expó 12 ezer, az idei 17 ezer négyzetméteren terül el, így ez lesz minden idők legnagyobb zenei kiállítása - nemcsak itthon, hanem Budapesttől számítva ezer kilométeres távolságon belül. A szervezők a G csarnokot két részre bontják csendes és félhangos teremmé, elválasztva a hangszerek kipróbálóit a látványtechnika iránt érdeklődőktől. A kiállításnak a kezdetek óta szerves része a számos hangszerbemutató és koncert: az eddigi három-négy színpad helyett idén ötön váltják egymást a zenekarok.

A programokat ezúttal is ingyenesen lehet látogatni.

Hozzászólások