Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • A Four Bones Quartet a Budavári Evangélikus Templomban lép fel

A Four Bones Quartet a Budavári Evangélikus Templomban lép fel

Szaghmeiszter Máté- 2016.05.28. 15:12
351
Három év után koncertezik ismét Budapesten a Four Bones Quartet. A nemzetközi színtéren is ismert harsonanégyes június 4-én, szombaton a Bécsi kapu téri Budavári Evangélikus Templomban lép fel.

A kvartett, amelyben Magyar Péter, Gáspár Olivér, Angyal János és Gyetvai Péter harsonázik, európai koncertjeit követően szerepel a Budavári Evangélikus Templomban, ahol Bach, Smetana, Brahms, Ellington és más szerzők közkedvelt műveiből játszik.

A kvartett többször fellépett a Múzeumok éjszakája rendezvényen, a Sziget fesztiválon, volt koncertje a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémia Nagytermében, a Szépművészeti Múzeumban és Francia Intézetben is. A formáció 2011 őszén megjelent Crossroads című nagylemeze az együttes sokszínűségét mutatja: a harsonakvartett számára komponált művek elkalauzolják a hallgatókat a tangó, a dzsessz, a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába. Az elmúlt évtizedben számos művésszel, énekessel dolgoztak együtt a bel- és külföldi turnék során, közöttük volt Palya Bea, Szirtes Edina Mókus, Gereben Zitával vagy a Szabó Balázs Bandája.

Hozzászólások