Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • A dunai rakpart házaiba nézhetünk be a következő Budapest100-on

A dunai rakpart házaiba nézhetünk be a következő Budapest100-on

Offmedia- 2016.12.07. 11:25
878
A Budapest100 a Rákóczi hídtól az Árpád hídig, a Duna két partján sorakozó házak, hidak bemutatására vállalkozik 2017 áprilisának negyedik hétvégéjén.

Dunai rakpart: a Rákóczi hídtól az Árpád hídig majdnem 10 folyamkilométer a távolság. Kishajóval, sétálva, villamossal, vagy bringával mindkét partot végigjárni és közben a házakba is benézni - igazi kaland.

A Dunával együtt élünk. Partjain a magyar történelem ünnepei és tragédiái zajlottak. Hétköznapjait régebben az ipar a kereskedelem és a közlekedés éltette. Ma már a turizmus, a szórakozás, a hajókázás, a híres fürdők mellett a diplomácia és a politika helyszíne. A Világörökség része. A rakpartok jövője vitatéma és sürgető urbanisztikai feladat. A szakma számára a rakpartról szóló élénk diskurzus nyújt találkozási és részvételi lehetőséget.

A Budapest100 a rakpartok házaiban a speciális helyszín páratlan előnyeit és kétségtelen hátrányait is bemutatja, miközben az itt élők és a középületekben dolgozók történeteit közkinccsé teszi, hagyományainak megfelelően.
Az esemény támogatói a Facebook és a honlap segítségével már elkezdhetik a készülődést a tavaszi programra: a szervezők fotókat és történeteket várnak a rakpartról, a Rákóczi hídtól az Árpád hídig.

A Budapest100 ötletgazdája az OSA Blinken Archívum, szervezője a Kortárs Építészeti Központ - KÉK.
A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

(OS)

Hozzászólások