Keresés
-18O
Budapest
2021.01.16., szombat (Gusztáv)

5 környezetbarát ajándék karácsonyra

Offmedia- 2016.12.09. 11:23
1457
Napjainkban egyre többen döntenek a környezettudatos életmód mellett, és vásárolnak öko termékeket vagy natúr kozmetikumokat. Cikkünkben karácsonyi ajándék tippeket gyűjtöttünk össze, hogy megmutassuk, a zöld ajándék is lehet divatos és modern.

Környezettudatos ajándék ötletek következnek!

Környezetbarát asztali cd naptár

Forrás:Faceboook

Naptár ajándékozással egészen biztosan nem lehet mellé lőni. Pláne, ha ez a naptár trendi és környezetbarát is egyszerre. Az i love recycling csapata (Hagara-Nagy Nóra és Illés László) által létrehozott 2017-es naptárak 100%-ban fogyasztói hulladékból készültek, újrahasznosított, biológiai úton lebomló fehér papírra nyomtatták őket és a naptár lapjai is biológiailag lebomló, növényi olaj alapú festékkel lettek nyomtatva. Amellett, hogy öko, a naptárak designja is ötletes, hiszen maga a naptár váza egy CD tokból áll (szintén újrahasznosítható), amit különböző művészi és absztrakt képekkel kombinálnak. A témák között mindenki megtalálhatja a neki tetszőt, hiszen a tájképeken át az állatos illusztrációkon keresztül a nagyon népszerű mandala színezőig többféle megjelenés közül válogathatunk.  

Újrahasznosított ékszerek

Forrás:Facebook

Ha már unjátok, hogy az ékszereitek sorra szembe jönnek veletek az utcán, vagy csak valami igazán egyedit szeretnétek ajándékozni, akkor a Cirrhopprecycle-t ajánlanám. Az ékszerek megálmodója Balogh Kinga, használt ruhákból újrahasznosítással készít különféle fonási technikákkal csodaszép és különleges ékszereket. A vele készült interjúnkat itt nézhetitek meg.

A környezettudatos multi

Forrás:hm.com

A H&M már régóta ismert környezettudatos gyártásáról és kollekciójáról (H&M Conscious), tehát ha valami környezettudatos, minimalista, letisztult stílusú és pénztárcabarát ajándékot keresel, akkor a H&M egy jó választás. A ruha kollekció mellett a H&M Home is készült zöld kollekcióval, de már natúr kozmetikumokat is találhatsz az üzleteikben. Jó ötlet az is, ha részt veszel a H&M környezetbarát programjában és 500ft-os H&M kupont teszel a főajándékod mellé. Csak annyit kell tenned, hogy beviszel egy szatyornyi megunt ruhát, és cserébe meg is kapod a levásárlási kuponod.

Tomcsányi kötött kollekciója

Forrás:Facebook

A multi után jöjjön egy magyar márka is, mely képviselteti magát a fenntartható divat területén: a TOMCSANYI Fine Knitwear. A márkát december 9-10. között mutatják be a két napos karácsonyi pop-up boltjukban az Erzsébet körút 39-es szám alatt. A szervezők úgy hirdetik a kollekciót, hogy „a kötött kollekció darabjai 100%-ban magyar termékek, melyeket megváltozott munkaképességűek gyártottak.” Az eseményről a részleteket itt találod.

Órát fából!

Forrás:Facebook

Klasszikus karácsonyi ajándéknak számít az óra. Úgy tartják, hogy egy óra stílusa egyfajta üzenetet közvetít a világnak a viselőjéről. A WeWood márka fából készült karórái erre tökéletes példák, mivel ezek a környezettudatosságot, a trendet és az egyediséget képviselik. Az órák tervezői olyan formában is a fenntarthatóságra törekszenek, hogy minden eladott óra után egy fát ültetnek.

Rőhringer Dia írása

Hozzászólások