Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

5 dolog, amit decemberben csinálj Budapesten

Helstáb Laura- 2016.12.04. 10:06
5439
Annyi programot kínál a főváros decemberre, hogy alig tudunk válogatni! Kedvenceinket gyűjtöttük össze.

Forrás:Instagram/@wanderlust_voyager, @zsanizilahi

1. Karácsonyi vásározás

Mindegy, hogy a klasszikus Vörösmarty téri vásárt választod, az fényfestéses és korizós adventi vásárt a Bazilikánál, vagy a Várkert Bazár különleges adventi gyertyáit nézed meg, valamelyikbe mindenképp látogass el, mert ennél nincs jobb hangolódás a karácsonyra!

2. Korizás

Ha a legnagyobb pályán szeretnél siklani, irány a Városliget, ha pedig inkább a dunai panorámát élveznéd, a Bálnánál szállj jégre! Utóbbinál a Mézeskalácsvárost is megnézheted.

3. Street Food Éjszakája

Csütörtökön rengeteg budapesti street food étterem várja kedvezménnyel a látogatókat, ahol végigkóstolhatod az elmúlt évek gasztronómiai forradalmának termékeit. További információ itt.

4. Megnézni az Ország Karácsonyfáját

A 23 méteres ezüstfenyőt a Parlament előtt állították fel, és rengeteg égőjével valóban a város egyik legszebb karácsonyfája - ha csak egyet nézel meg, ez legyen az! Ha többet is, akkor gyönyörű az Opera előtt az óriási mézeskalácsokkal díszített fa is, a Városháza téren pedig több különleges, környezetbarát karácsonyfát is feldíszítettek.

Forrás:MTI/Lakatos Péter

5. Kövesd a fényoroszlánt!

Egyedülálló fényfestést láthatunk majd hétfőn: este hét órától egy 20 méter magas fényoroszlán sétál majd végig a pesti házfalakon a Szabadság hídtól a Margit hídig.

Hozzászólások