Keresés
-18O
Budapest
2021.01.21., csütörtök (Ágnes)

5 dolog, ami szerettünk idén Budapesten (és 5, amit nem)

Helstáb Laura- 2016.12.31. 08:49
1294

Amit szerettünk...

1. Lezárt Szabadság híd

Ha egy dolgot kellene mondani, hogy melyik volt a legjobb hely idén Budapesten, rögtön rávágnánk, hogy a Szabadság híd, ahol egész nyáron lehetett piknikezni, grillezni, sétálni, de még kötélen táncolni is.

2. Foci-Eb

Soha nem láttunk még ilyen szurkolást és összefogást a városban, mint a magyar csapat győzelmei alatt a Labdarúgó Európa-bajnokságon - idén még azok is szerették a focit, akik nem szeretik, és a fél város ott volt, amikor hazatért a magyar csapat.

3. Kézműves sörözők

Lassan annyi van belőlük Budapesten, hogy már mi se tudjuk számon tartani, de ezt egyáltalán nem bánjuk - sőt! Nagy kedvencünk az idén nyitottak közül az Ogre Bácsi és a Krak'n Town.

4. Sziget Fesztivál

Minden eddiginél színesebb volt az idei Sziget, mind programkínálatában, mind a kreatív megoldásokban - a mi kedvencünk Sia és a Chvrches koncertje volt.

5. Színes város fesztivál

A világ minden tájáról érkező graffiti művészek idén is szebbé tették a fővárost - alkotásaikat itt gyűjtöttük össze.

Amit nem szerettünk...

1. Elhagyott táskák

A Teréz körúti robbantás mélyen felkavart mindenkit a városban, annyira, hogy az utána következő hetekben alig volt olyan, hogy gyanús csomag miatt ne vonult volna ki a rendőrség bárhová.

2. Hármas metró

Nehéz lenne összeszámolni, hányszor füstölt vagy robbant le a hármas metró az évben, a felújítás körüli huzavonáról nem is beszélve.

3. Poloskainvázió

Már azt hittük, sosem ér véget!

4. A busz útjában parkoló autók

"Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a busz a következő megállókat nem érinti..." mert valaki a nagy kocsijával beállt az útba. Köszönjük!

5. Fakivágások

Igen, 2016. sajnos azzal is be fog vonulni az emlékezetbe, hogy megkezdődött a megosztó Liget projekt, és sokan vonultak ki a város fáinak védelmére.

Hozzászólások