Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • 3000 épületből választották a legszebbnek a 4-es metró két megállóját

3000 épületből választották a legszebbnek a 4-es metró két megállóját

Helstáb Laura- 2016.11.21. 12:06
2945
A négyes metró minden megállója elég látványosra sikeredett, de kettő különösen - annyira, hogy még egy nemzetközi portálon is felfigyeltek rá.

Az Archdaily építészeti portál idén is átadta az "Év Épülete" díjakat. A díjakért a honlapon az elmúlt évben bemutatott, több mint 3000 épület versenyzett, melyek közül az olvasók szavazatai alapján választották ki a legjobbakat. Sok esetben a vizuális megvalósítás nyűgözte le a szavazókat, de olyan épület is volt, ami azért nyert, mert innovatív módon oldotta meg a környezeti, gazdasági és szociális kihívásokat.

A nyertesek között rögtön két budapesti épületet is megválasztottak. Ikerállomások (Twin Stations) névvel a Fővám téri és a Szent Gellért téri metrómegálló nyert az "Év közösségi épülete" kategóriában. A Fővám tér letisztult, futurisztikus betonrácsai már több művészeti projektet megihlettek, például divatfotózást is rendeztek itt. A Szent Gellért tér pedig színes csempéivel ragadja meg a figyelmet. Mindkét állomást a Sporaarchitects, egy budapesti építésziroda tervezte.

Forrás:Instagram @angelarakoczi

Forrás:Instagram @pistipapp

Forrás:Instagram @yedamariaa

Forrás:Instagram @happylilbeastie

A többi díjnyertes épületet itt nézhetitek meg.

Hozzászólások