Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Továbbra is sztrájkolnak a brüsszeli reptér dolgozói

Helstáb Laura- 2016.04.13. 10:00
735
A Charleroi repülőtéren már helyreállt a közlekedés, de a brüsszeli (Zaventem) repülőtéren még sztrájkolnak, a hajnali budapesti járatot törölték.

Kedden kezdtek sztrájkba a repülásirányítók, mert reggel a vállalat vezetése és a szakszervezet között megegyezés született a légi irányítók korkedvezményes nyugdíjba vonulásáról, ez azonban nem volt elfogadható a dolgozóknak, akik beteget jelentve munkabeszüntető akcióba kezdtek. Emiatt a dolgozók kétharmada nem vett részt légi irányításban, ellehetetlenítve ezzel a működést. Mára helyreállt Charleroi a repülőtér működése, ám a Brüsszel (Zaventem) nemzetközi repülőtér dolgozói tovább folytatják a munkabeszüntetést.

A délelőtti órákban 15 repülőgép indulhat a szokásos 76 helyett, valamint eddig 50 járatot törölni kellett, amelyek között van Magyarországra induló is. A szerdán törölt járatokra szóló jegyek július 13-ig beválhatók.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a szerdai, Brüsszelbe induló vagy onnan érkező járatok közlekedésében a nap folyamán nem várható fennakadás, csak a kora reggeli, Budapestről induló Brussels Airlines járatot törölték.

(MTI nyomán)

Hozzászólások