Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Magyar szakot indított egy kínai egyetem

MTI- 2016.10.10. 20:29
1965
Tíz diákkal indult.

SISU
A kínai felsőoktatási intézmény új szakját Hammerstein Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külföldi magyar intézetekért és nemzetközi oktatási kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Cao Deming, a SISU rektora indította el hivatalosan hétfőn.

A Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyeteme igen nagy presztízsű intézmény, amelynek számos egykori hallgatója tölt be vezető szerepet a kínai politikai, gazdasági és kulturális életben. Az intézmény már évekkel ezelőtt jelezte, hogy szívesen befogadna egy magyar szakot, mert az a szándékuk, hogy közép-európai országok nyelveit szakokként felkarolják; nagy megtiszteltetés, hogy elsőként a magyar szak jöhetett létre - számolt be az MTI-nek hétfőn Hammerstein Judit.

A Balassi Intézetet is vezető kulturális diplomata elmondása szerint a SISU a pekingi Idegen Nyelvek Egyeteme után Kínában másodikként indított magyar szakot, amely tíz hallgatóval kezdte működését. Hammerstein Judit hozzátette, reményei szerint ez a létszám a jövőben nőni fog, és a szak újabb lendületet ad a kínai-magyar kulturális és oktatási kapcsolatoknak.

Hozzászólások