Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Közvetlen légi járat indul Budapest és Szöul között

Helstáb Laura- 2016.04.14. 16:37
788
Nyáron közvetlen járattal repülhetünk Budapestről Dél-Korea felhőkarcolókkal teletűzdelt fővárosába.

Forrás:Youtube

A terv szerint július elejétől augusztus végéig heti egy alkalommal, péntekenként üzemeltet majd járatot a Asiana Airlines  két főváros között. A légitársaság Dél-Korea második és a világ tizenegyedik legnagyobb légi közlekedési vállalata; tvaly 84 repülőgépével 90 millió utast szállított világszerte. Közép-Európában Magyarország lesz az első úticélja, Európában pedig a hatodik Frankfurt, London, Róma, Párizs és Isztambul után. A repülők 12 óra alatt érnek majd el Budapestről Szöulba.

Az Air China pekingi járatának tavalyi indítása az első volt a közvetlen ázsiai járatok újraindulásában 2012. óta, a dél-koreai légitársaság mostani lépése pedig megerősíti, hogy jelentős az igény a távol-keleti kapcsolatok, köztük a közvetlen légi járatok iránt. Ezeket a járatokat szeretnék fenntartani a nyári időszakon kívül is, mert nemcsak a turisták, hanem a kereskedelmi áru szállításának szempontjából is jelentős forgalmat tudnának lobonyolítani.

2015-ben a magyar-koreai együttműködés több szempontból is rekordot döntött, a kétoldalú kereskedelmi forgalom megközelítette a 2 milliárd dollárt, a magyar export pedig 42 százalékkal nőtt az elmúlt évben. A koreai turisták érdeklődése is jelentősen nőtt Magyarország iránt, az elmúlt évben 8 százalékos növekedés eredményeként 106 ezer turista látogatott el Dél-Koreából Magyarországra, és itt 143 ezer vendégéjszakát töltöttek el.

Hozzászólások