Keresés
-18O
Budapest
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)

Ezt a férfit keresik a berlini merénylet kapcsán

Offmedia- 2016.12.22. 08:28
1726
100 ezer eurós nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki érdemi információt tud adni a férfi hollétéről.

A 23 éves Anis Amri a berlini támadás fő gyanúsítottja. Mivel a vizsgálatok szerint dulakodtak a lengyel kamionsofőrrel, akitől a kamiont ellopták, így nem kizárt, hogy Armi megsérült. Aki tud érdemi információval szolgálni a hollétéről, annak 100 ezer eurós nyomravezetői díjat ajánlottak fel - írja a 444.hu a BBC-re hivatkozva.

Forrás:http://www.bbc.com/

A német hatóságok elutasították Armi menedékkérelmét, és potenciális terroristaként vették fel nyilvántartásukba, de Tunézia nem volt hajlandó visszavenni őt, még azt is tagadták, hogy az országból származna.

Úgy néz ki, hogy a férfi 6 személyazonosságot is használ, mindig másnak adja ki magát. A fotók alapján Armi-t felismerte a Tunéziában élő testvére, aki szerint bűnhődnie kell, ha valóban ő követte el a támadást.

Armit korábban több év börtönre ítélte az olasz hatóság, és Tunéziában is 5 évet kapott korábbi cselekedeteiért.

Közben a német hatóságok befejték a támadás helyszínén a nyomozást, és újra megnyitották a Breitscheidplatz-t. Egyelőre nem tudni, hogy a merénylet miatt megszakadt karácsonyi vásár folytatódik-e a téren.

{instagram}BOTUk0bAzpb{/instagram}

A Die Welt című német lap azt írta internetes felületén hatósági forrásokra hivatkozva, hogy szerda este a rendőrség kommandósai razziát tartottak egy berlini belvárosi lakóházban, de nem találták ott Amrit. A mintegy egyórás akció során az egyik lakót előállították, mert szembeszállt a hatóságokkal - írta az újság. A berlini rendőrség azonban cáfolta a lapban megjelenteket, és arra figyelmeztetett, hogy az effajta híresztelések és internetes álhírek senkinek se jók, és csak veszélybe sodorják a rendőröket, illetve a hatósági fellépés sikerét.

Forrás: 444.hu, BBC, MTI

Hozzászólások