Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Elfogták a brüsszeli metrós merénylő társát is

Helstáb Laura- 2016.03.25. 13:20
571
A belga hatóságok őrizetbe vették azt a férfit, akit a Maelbeek metróállomáson történt robbantás másik elkövetőjeként gyanúsítanak.

A korábbi gyanú szerint a robbantást ketten követhették el: az öngyilkos merénylőt, Khalid el-Bakraouit már azonosították, a metróban készült biztonsági felvételeken viszont egy másik, nagy táskát cipelő férfi is látható a mellette nem sokkal a merénylet előtt. A rendőrségnek sikerült őt is beazonosítania, és ma reggel elkapták Brüsszel Forest negyedében.

Khalid el-Bakraouit testvére volt az egyik felelős a Zaventem repülőtéren történt robbantásokért, egy embert, aki a reptéri öngyilkos merénylők társaságában látható, még mindig keresnek. A két robbantásban a legfrissebb információk szerint összesen harmincegyen haltak meg, a sérültek száma pedig több mint háromszázra tehető.

Forrás:Nicolas Maeterlinck

Csütörtök éjjel további hat gyanúsíttottat állított elő a rendőrség a belga fővárosban, hármat közülük a főügyészség mellett fogtak el, a másik három pedig a Jette és Schaerbeek nevű negyedekben bujkált.

Hozzászólások