Keresés
-18O
Budapest
2021.01.27., szerda (Angelika)

Brüsszeli terrortámadás: azonosították a harmadik repülőtéri robbantót

Offmedia- 2016.03.26. 15:00
579
Azonosították a brüsszeli repülőtéren történt robbantások harmadik elkövetőjét is a belga hatóságok.

Forrás:AP

Tegnap arról számoltunk be, a képen látható harmadik, fehér kabátos férfi az egyetlen elkövető, aki után még folyik a hajtóvadászat. A rendőrség Faycal Cheffou néven említi a gyanúsítottat, akit már a merényletet követő nyomozás keretében őrizetbe vettek.

A hatóságok pénteki közleménye szerint a férfit, akit akkor még csak Faycal C.-ként említettek, az ügyészség épülete mellett vették őrizetbe. A közleményben még nem utaltak arra, hogy ez az ember a térfigyelő kamerák felvételein is látható háromfős terrorcsoport "harmadik tagja", aki sötét kalapot és világos felöltőt viselt a brüsszeli repülőtéren. Két társa - a 24 éves Najim Laachraoui és a 29 éves Ibrahim El-Bakraoui - önmagát is felrobbantotta a keddi merényletben.

A Le Soir francia nyelvű belga napilap értesülése szerint az a taxisofőr ismerte fel, aki a támadókat a reptérre szállította. Az újság korábban rendőri forrásokat idézve azt írta, nagy a valószínűsége annak, hogy Faycal Cheffou volt a harmadik ember. A Le Soir szerint Cheffou volt a kommandó vezetője, illetve ő szervezte be a két másik embert. Más belga újságok hasonló tartalmú cikkeket közöltek, amelyekben az állt, hogy Cheffou szabadúszó újságíró.

Az Iszlám Állam fegyveresei elleni európai razziák keretében csütörtökön Belgiumban kilenc, Németországban két embert vettek őrizetbe a 31 halálos áldozattal járó brüsszeli merényletek, valamint a 130 halottat követelő tavaly novemberi párizsi terrortámadásokhoz kapcsolódóan.

MTI

Hozzászólások