Keresés
-18O
Budapest
2021.01.26., kedd (Vanda, Paula)

A Fidesz szerint a bevándorlók miatt szavaztak a kilépésre a britek

Szaghmeiszter Máté- 2016.06.24. 15:00
1420
Kósa Lajosnak egy duplacsavarral sikerült a magyar népszavazást összekötnie a brit döntéssel.

Forrás:MTI

A Fidesz frakcióvezetője, Kósa Lajos az Európai Unió elégtelen bevándorláspolitikáját tartja a brit EU-népszavazáson született kilépési döntés legfőbb kiváltó okának. Kósa elmondta, hogy minden népnek joga van eldönteni, milyen politikai közösséghez akar tartozni. Ezért a britek döntését - vagyis hogy a csütörtöki referendumon a többség az EU-ból kilépést támogatta - a Fidesz-frakció tiszteletben tartja - közölte.

A frakcióvezető meg is nevezte a britek fő okát a kilépésre:

BEVÁNDORLÓK

Mint fogalmazott: "Az nem fog menni, hogy miközben az európai szociálliberális elit bevándorláspárti, az európai választópolgárok döntő többsége nem az" - majd hangsúlyozva: Magyarország egy erős Európában érdekelt, amely megvédi a polgárait, figyel a véleményükre.

A politikus arra is felhívta a figyelmet: a magyar kormánynak mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az Angliában dolgozó magyarokat semmilyen joghátrány ne érje. Igaz ők is bevándorlók, akik miatt elvileg szerinte kiléptek a britek, de ez az ellentmondás nem zavarta.

"Szomorúan állapítjuk meg, hogy valószínűleg annak az embernek volt igaza, aki azt a bonmot-t fogalmazta meg, hogy Európa néhány millió migráns kedvéért elveszített 64 millió állampolgárt és Európa második legerősebb gazdaságát" - mondta a frakcióvezető.

Ennyike, most, hogy kiléptek valószínűleg egy bevándorló sem jön többé az országban, és az angolok maguk pucolják az éttermek vécéit, és ők is mosogatnak majd. BRÉKING: Most jött a hír, hogy a világ nem így működik.

Hozzászólások