Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)

Vonatozz ingyen az autómentes napon!

Offmedia- 2016.09.21. 07:51
732
Ingyen vonatozhatnak csütörtökön a forgalmi engedélyüket felmutató gépjármű-tulajdonosoknak, illetve üzembentartók, ezen kívül a kerékpárszállításért sem kell fizetni az Európai Mobilitási Héten.

Szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon ingyen használhatják az autósok a teljes magyar, belföldi vonathálózatot a forgalmi engedélyük felmutatásával. A kedvezményt csak természetes személynek kiállított forgalmi engedéllyel lehet igénybe venni, másodosztályon történő utazásra. Első osztályú utazáshoz a kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, míg feláras vonat esetén a pót-, illetve helyjegy megváltása is kötelező.

Ezen kívül az Európai Mobilitási Hét teljes időtartama alatt - szeptember 16-22. - díjmentesen szállíthatóak a kerékpárok a vonaton. A díjmentes kerékpárjegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megvásárolhatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé. A vasúttársaság a személyszállító vonatok többségén a kerékpár képszimbólummal megjelölt kocsikban, kocsi-szakaszokban biztosítja az utas őrizetében a kerékpárszállítást, a kerékpárral való együttutazást. Külön megjelölés hiányában - a pót és helyjegyköteles, a helyjegyköteles és a pótjegyköteles vonatok kivételével - a vonat első és utolsó másodosztályú kocsijában, a vasúti kocsi előterében lehet kerékpárral együtt utazni. Ezekben a kocsikban - kocsi-típustól függően - 1-6 kerékpár szállítható. A kerékpárszállító kocsik kapacitása - ugyancsak típustól függően - 4-58 darab kerékpár szállítását teszi lehetővé.

Hozzászólások