Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)

Vasárnap zár a Dagály strand

Offmedia/MTI- 2016.09.16. 18:09
1032
A strand mellett épül a 2017-es budapesti vizes világbajnokság központi helyszíne, a Dagály Úszóaréna, amely már hetvenöt százalékos készültségi szinten áll.

Forrás:MTI Fotó: Marjai János
Hetvenöt százalékos készültségi szinten áll a jövő évi budapesti vizes világbajnokság központi helyszíne, a Dagály Úszóaréna, amely két-három hónappal a tervezett határidő előtt elkészülhet.

A designról a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói gondoskodnak, ők tervezték meg többek között a jakuzzik üvegmozaikos dekorációját, ezen kívül a Hősök Falát, amelyen a vizes sportok magyar olimpikonjai szerepelnek majd, illetve Közép-Európa egyik legnagyobb interaktív falát, amely bemutatkozási lehetőséget teremt a hazai vizes sportágaknak.

Forrás:MTI Fotó: Marjai János
Az úszóaréna építése mellett egy Budapestre és Angyalföldre koncentráló városfejlesztési program is elkezdődött, így útfelújítások zajlanak, gyalogossétányt alakítanak ki a metrómegállótól a Dagályig, továbbá tömegközlekedéssel is egyszerűbben megközelíthetővé válik majd a terület. A 2017-es vb-nek - amelyen az úszás mellett műugrás, műúszás, Balatonfüreden nyíltvízi úszás, valamint vízilabda szerepel a programban - eredetileg Guadalajara adott volna otthont, ám a mexikói város pénzügyi okok miatt tavaly februárban visszalépett. A FINA tavaly március 11-én közölte, hogy Budapestnek adja a rendezés jogát.

Hozzászólások