Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • Tarlós: 2019 végére be kell fejezni a 3-as metróvonal felújítását

Tarlós: 2019 végére be kell fejezni a 3-as metróvonal felújítását

Offmedia/MTI- 2016.09.16. 13:56
473
A 3-as metróvonal felújításának a jelenlegi számítások szerint 2019. december 31-éig be kell fejeződnie - jelentette ki Tarlós István főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Forrás:Wikipedia
Elkészült a 3-as metró felújításának ütemterve, és "emberi számítás szerint" 2019. december 31-éig be kell fejeződnie a felújításnak - mondta Tarlós István. Hozzátette: a választási ciklus végének semmi köze ahhoz, hogy próbálja erőltetni a metrófelújítást.

A felújítás jövő év februárjában vagy március elején kezdődhet el, a metrószerelvényeket pótló legalább száz busznak legkésőbb február középig meg kell érkeznie - közölte.

A felújítás miatt szükséges szerelvénypótlásról szólva Tarlós István reményét fejezte ki, hogy a nyertes magyar buszokkal látja majd el a szolgáltatást. Megjegyezte, a szolgáltató feladata a buszok kiválasztása. A járművek szállítására rendelkezésre álló határidő az ajánlattevők javaslatainak megfelelően módosítható még, tehát a hazai buszgyártók bekapcsolódásának a szállítási határidő sem lehet korlátja, de egy kikötés van, mégpedig az, hogy ez a határidő nem veszélyeztetheti a felújítási munkálatok megkezdését - mondta a főpolgármester.

Hozzászólások