Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Szuperkórház helyett még sportcsarnok is épülhet Kelenföldön

Offmedia- 2016.10.04. 15:50
768
Ha lesz itt olimpia.

Forrás:Google Earth

A Magyar Idők szerint "könnyen lehet, hogy nem szuperkórház, hanem sportcsarnok épül majd Kelenföldön". Az üres dél-budai telkekre többen is igényt tartanának: míg a korábbi hírek arról szóltak, szuperkórház épül majd Kelenföldön, ahová beköltözhet a Sportkórház is, most már az is felmerült, hogy inkább sportcsarnokot kellene ide építeni a röplabdásoknak.

A Sportkórháznak 2017. június 30-ig el kell hagynia jelenlegi, Alkotás úti telephelyét, mert azt a kormány döntése szerint a Testnevelési Egyetem veszi birtokba - írja a lap. Olyan terv is volt már, hogy a Honvédkórházat bővítik ki egy új épülettel, és ide költözhet az Országos Sportegészségügyi Intézet, de az is szóba került, hogy a Semmelweis Egyetemen legyen kialakítva - csak az biztos, hogy nem halogathatják sokáig a költözést, helyet kell hát találni neki.

Egy, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen készült tanulmány szerint azonban a 2024-es olimpia egyik közlekedési gócpontja Kelenföldön lenne, és "az Etele tér közvetlen közelében alakítanának ki egy ideiglenes csarnokot, melyben a röplabdázás kerül főszerepbe." A tervezett olimpiai beruházások között eddig is szerepelt egy röplabdacsarnok felhúzása valahol Kelenföld közelében - a tanulmány azt írja, az Etele téren a tervben leírtak szerint selejtezőket, döntőket rendeznének, és csak egy ideiglenes épületről lenne szó. Ez nem zárja ki, hogy a környéken új kórház is épüljön - a stratégiai kabinet ma tárgyal a fővárosi egészségügy átalakításáról és a leendő dél-budai szuperkórház helyéről is, így ha sikerül dűlőre jutniuk, akár holnapra végleges döntés születhet a kérdésben.

Hozzászólások