Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • Szakmai találkozón keresik a megoldást az épitőipari szakemberhiányra

Szakmai találkozón keresik a megoldást az épitőipari szakemberhiányra

MTI- 2016.06.11. 15:00
373
Szombaton rendezik az Első Magyar Országos Építőipari Szakemberek Találkozóját Budapesten, ahol a szektorban gondot jelentő szakemberhiány problémájára is keresik a megoldást.

Forrás:Getty/Europress

Mintegy tíz szakmai és vállalkozási témájú előadás, valamint szakmai kiállítás szerepel a programban, amelyen több mint 30 kiállító mutatja be a legújabb építőipari trendeket és eszközöket.

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője elmondta: segíteni kell a szakembereket és szakember-vállalkozókat, hogy sikeresebbek legyenek. Ha nő az építőipari szakemberek anyagi és erkölcsi elismerése, lassulhat az elvándorlás és több fiatal választhatja hivatásául az ágazatot - tette hozzá.

A rendezvényen a tervek szerinte megalapítanak egy közösséget, melynek célja folyamatos támogatást és előnyöket nyújtani a szakembereknek - írták. A közlemény szerint a csaknem 150 munkavállalót foglalkoztató Mapei Kft. az építőipari segédanyaggyártás,- és forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon. A céget 1991. szeptember 1-jén alapította az osztrák Mapei GmbH., a Mapei S.p.A. leányvállalataként.

Hozzászólások