Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • "Ott tartunk, hogy ha felhív egy bérlő, kénytelen leszek neki azt mondani, hogy a havi fizetésének 80%-ért egy trágyadombot tudunk adni"

"Ott tartunk, hogy ha felhív egy bérlő, kénytelen leszek neki azt mondani, hogy a havi fizetésének 80%-ért egy trágyadombot tudunk adni"

Helstáb Laura- 2016.09.22. 11:26
699
Egy ingatlanos is kiakadt a budapesti albérletviszonyokon.

Virálisan terjed ez a poszt a Facebookon, amelyet egy ingatlanos írt lehetetlen albérletárakról és körülményekről. Idézzük:

"Eljutottunk odáig, hogy ingatlanosként sincs szívem családos embereket 120.000 Ft-ért bedugni egy undorító, nagymama bútoros, lepusztult, retkes, 54 m2-es panel lakásba! Egy dolog az üzlet meg a "biznisz" de nem visz rá a lélek hogy gyerekeket rakjak be ilyen retekbe!

Kik azok, akik ezekért elkérik a 100-120 ezret????Lassan egy lepratelepért is 150-et kell majd fizetni? Már lassan ott tartunk, hogy ha felhív egy bérlő, kénytelen leszek neki azt mondani, hogy a havi fizetésének 80%-ért egy trágyadombot tudunk adni, mivel MÁS NINCS! Egy normális, élhető, TISZTA 30-35 m2-es lakás 100 ezernél kezdődik!!!!!! (...) Most már nekem is leszakad a pofám és a tulajdonos helyett én érzem magam kellemetlenül, amikor egy-egy lakásnak kimondom az árát a bérlőnek! Esküszöm nekem fáj.....

Az ingatlanárak (bérlés szempontjából) az egekben vannak, és családok kényszerülnek nagymamákhoz vissza menni vidékre (ott hagyva ezzel a megélhetést) mert nem tudnak havonta 130+rezsit fizetni ha két felnőtt ember keresete 260 (jó esetben) és akkor még ott van a gyerekek iskolája, étkeztetése, telefon, internet, kábel tv, ne adj isten auto, benzin, biztosítás stb.......

És akkor itt állok én, mint ingatlanos, aki kapkodom a fejemet hogy hogyan maradjak becsületes úgy, hogy a tulajdonost is kiszolgáljam és kiadjam az ingatlanát de a bérlővel se szúrjak ki. Hogyan mondjam azt a tulajdonosnak hogy " figyelj haver nem gondolod hogy kicsit túl áraztad a 8-ik kerületi 40 m2-es lakásodat 120-ért???????" Vagy a bérlőnek hogy: " hát szedjél össze 360-at kaucióra, aztán fizesd ki egy lakásért ahol el sem fértek kényelmesen és amúgy ez a lakás 3 éve 60 volt......"

Na meg hallgassam meg naponta a bérlőtől hogy zokog a telefonban hogy hova teszi a gyermekeit mert a CSOK miatt most mindenki árulja az ingatlanát...

És akkor maradj ember és maradj becsületes és maradj korrekt és élj is meg....."

A teljes poszt itt olvasható.

Hozzászólások