Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • "Olyan körülmények között dolgoztatnak, mint valami utolsó kényszermunkatáborban" - ilyen a Nyugatiban dolgozni egy vagyonőr szerint

"Olyan körülmények között dolgoztatnak, mint valami utolsó kényszermunkatáborban" - ilyen a Nyugatiban dolgozni egy vagyonőr szerint

Offmedia- 2016.09.19. 17:15
2213
Kegyetlen munkaviszonyokról, embertelen kizsákmányolásról számolt be a Nyugati pályaudvaron dolgozó vagyonőr.

A Vasútőr alvállalkozójának alkalmazottja a Nyugati pályaudvaron tapasztaltakat osztotta meg a Munkahelyi Terror bloggal.

"A munkafeltételek katasztrófálisak. Pihenőidő szinte egész nap nincs, állsz, járkálsz, intézkedsz megállás nélkül. Munkaruhát nem kapsz, mindössze egy koszos, elrongyolódott, szakadt láthatósági mellényt, ami olyan büdös, mintha évekig egy hajléktalan ember viselte volna. A túlóra kötelező, minden nap menned kell, ha nem mész, fenyegetőznek, zsarolnak, szemétkednek veled. Alamizsna órabérért csicskáztatnak, 350-400 órákat dolgoztatnak egy hónapban (egy veszélyes üzemi területen!), olyan feltételekkel, olyan körülmények között, mintha valami utolsó kényszermunkatáborba lennél."

A legrosszabb az egészben pedig a tehetetlenség a munkaadóval szemben.

"Sokszor mindenféle homályos indokkal ezreket, tízezreket vonnak le, és nem tehetsz semmit! Rohangálhatsz fűhöz, fához, a munkáltatód egy septében összegrundolt vállalkozás, alvállalkozó alvállalkozója, munkaerőkölcsönzőnek álcázva, ami három havonta új szerződést irat alá, új cégnél dolgozol, (...) ezért lehetetlen őket nyakon csípni. Szabadságra nem engednek, táppénzt nem fizetnek, se szabadságmegváltást, semmiféle bérpótlékot. Papíron persze rendben van minden, de természetesen a bérjegyzék és az adatlap köszönőviszonyban sincs a valósággal."

Hozzászólások