Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • Nőtt az informatikai szakok iránti érdeklődés, de még mindig nem elég

Nőtt az informatikai szakok iránti érdeklődés, de még mindig nem elég

Offmedia- 2016.08.01. 12:57
683
Korábban meg kéne ismertetni éss szerettetni a gyerekekkel a hiányszakmákat, hogy ne legyenek azok.

Forrás:IT Crowd

Már a középiskola előtt fel kell hívni a diákok figyelmét a hiányszakmákra, hogy minél többen válasszák e szakokat a felsőoktatásban - hangsúlyozta Palkovics László oktatási államtitkár az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Örömtelinek nevezte, hogy jelentősen nőtt a hallgatók érdeklődése az informatikai szakok iránt, amelyekre az utóbbi években a kormányzat tudatosan hívja fel a figyelmet. Hozzátette ugyanakkor, hogy ez nem elég; újabb programokat indítanak, mert ezt a munkát már az általános iskolákban, óvodákban el kell kezdeni, hogy a gyerekek lássák, "ezek nem valamiféle félelmetes dolgok, amitől reszketni kell, hanem igenis nagyon szép szakmák".

Palkovics László megjegyezte, ha van elegendő jelentkező, akkor ezeken a szakokon a felvett hallgatók számának "gyakorlatilag nincs limitje".

Az Eduonline tavalyi cikke szerint Budapesten az alábbi szakmákkal lehetne azonnal elhelyezkedni, annyira nagy a hiány:

asztalos, elektronikai műszerész, gépi forgácsoló, húsipari termékgyártó, ipari gépész, kőműves és hidegburkoló, női szabó, pék, szociális gondozó és ápoló, útépítő, villanyszerelő, víz-, csatorna- és közmű- rendszerszerelő

Hozzászólások