Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Már megint nagy építkezések lesznek Budapesten

Helstáb Laura- 2016.02.17. 14:10
759
A vizes vb előtt több utat is felújítanak majd a fővárosban.

A Fővárosi Közgyűlés több beruházásról döntött szerdai ülésén, köztük a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó fejlesztések egy részéről. A terv szerint felújítások a pesti rakpartot, a Róbert Károly körutat, a Népfürdő utcai hidat, és a Margitszigetet érintik majd.

Forrás:MTI/Máthé Zoltán

A Margitszigeten, amely a világbajnokság egyik központi helyszínéül szolgál majd, 3,5 milliárd forintot fektetnek be a csatornarendszer és a gerincút felújításába. A további rendezvényhelyszínek közül a Dráva utcai csomópontot egymilliárd forintból újítják fel, a a Dagály úszókomplexumnál pedig kikötőket alakítanak ki, hogy a vízen is lehessen közlekedni a Kossuth tér, a Batthyány tér és az uszoda között.

A pesti rakpart Kossuth tér és Dagály fürdő közötti részére terjed majd ki a felújítás, ahol gyalogos és kerékpárutat is kialakítanak majd, hogy megkönnyítsék a közlekedést a belváros és a vb helyszínei között.

A Róbert Károly körút felújítására 2 milliárd forintot szánnak, a Népfürdő utcai hídra pedig 386 milliót. Ezen kívül renoválják még az Esztergom utcai hidat és felújítják a Kárpát utcát is további majdnem egymilliárd forintból.

Hozzászólások