Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Fapados járatok indulnak négy új úticélra Budapestről

MTI- 2016.09.15. 11:15
888
Norvégia, Portugália, Németország és Olaszország gyönyörű városai az új úticélok között.

Bergen
Forrás:iStock/Getty

Négy új útvonalat indít budapesti bázisáról a magyar hátterű Wizz Air diszont légitársaság egy új Airbus A321-es forgalomba állításával - jelentette be Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója csütörtökön.

Tájékoztatása szerint jövő áprilistól Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme is elérhetővé válik Budapestről, miután megérkezik a tizenegyedik repülőgép is a budapesti bázisra. Emellett a légitársaság sűríti járatait Liverpoolba és Nizzába heti kettő helyett három járat közlekedik majd. Az új járatnyitásokkal Budapestről 55 útvonal lesz elérhető.

Váradi József hangsúlyozta, a magyar turisztikai piac "csúcsra van járatva", 5,5 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma és további bővülést mutat. A légiközlekedési piacon a Wizz Airnek jelenleg 29,2 százalékos részesedése van.

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta, a Brexitnek egyelőre nem volt jelentős strukturális hatása, a kereslet továbbra is robusztus. Emellett a cég a felére, 15 százalékra csökkentette az angol járatokon a bővülési kilátásokat, és csak új járatokat nyitnak majd, plusz járatokat az útvonalakon nem állítanak be. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem veszítenek marzsot, sikerült stabilizálni a pénzügyi hatásokat.

A Wizz Air ebben az évben eddig 21,5 millió utast szállított, jelenleg 72 repülőgép van a flottában és 2800 embert foglalkoztatnak. Budapestről eddig 2,5 millió utast szállítottak, 25 százalékkal többet és év végére 3,5 millió fölé várják a forgalmat.

Hozzászólások