Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Ez Budapest leginkább családbarát kerülete

Helstáb Laura- 2016.08.02. 10:45
517
Hol máshol, mint Budán - a II., a XI. és a XII. kerület mindent visz.

Az FHB Bank családbarát környék-indexe Budapest 191 városrészét hasonlítja össze azokból a szempontokból, amelyek egy család számára fontosak lehetnek az lakásvásárlásnál -ilyen például a biztonság, intézményi ellátottság, játszóterek, zsúfoltság vagy zöldövezet.

Az így kiszámolt index alapján főként a budai kerületeket találták családok számára élhetőnek, ezek közül is a XII. kerület - Svábhegy kapta a legmagasabb pontszámot, másodikként kicsivel lemaradva a Széchenyihegy követi. Ezek a kevésbé beépített területek zöldövezetben gazdagok, a környezet kedvezőbb, mint a zsúfolt, belvárosi kerületekben. Csillebérc megelőzte őket ugyan a környezetet tekintve, de az intézményi ellátottságban (óvodák, iskolák, orvos), alulmaradt, ezért összességében csak hatodik lett a listán.

A XI. kerület - Őrmező az utóbbiban nagyon jó pontszámot kapott, ezért sikerült elvinnie a harmadik helyet a jó infrastruktúrájával.

A top 10-be került még Gazdagrét (XI), Szépilona (II.), Hosszúrét (XI), Németvölgy (XII.), Hűvösvölgy (II.) és Pálvölgy (II.)

Forrás: Index

Hozzászólások