Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)

Emiatt jön Budapestre a legtöbb turista

Helstáb Laura- 2016.09.26. 08:00
1117
Bár még nincs bent a 10 leglátogatottabb európai város között, az érdeklődés nagyon megugrott az elmúlt évben Budapest iránt.

Forrás:iStock/Getty

A Mastercard elkészítette a legnépszerűbb turistacélpontok listáját az évben, Budapest a feltörekvő országok közé került be. A listát Bangkok vezeti, ahol 21.47 millió látogatót számoltak. Európából London (2.), Párizs (3.), Barcelona (12.), Amszterdam (13.), Milánó (14.), Róma (16.), Bécs (18.), és végül Prága került be a top 20-ba.

Bár Európa mindig is népszerű úti cél volt, Amerikából például csak New York végzett az élmezőnyben, a listán pedig már főleg a távol-keleti úti célok dominálnak: Szingapúr, Kuala Lumpur, Szöul, Hongkong, Tokió, Tajpej, Sanghaj, vagy Oszaka.

Európában egy új trend, a közép-kelet-európai nagyvárosok iránti érdeklődés figyelhető meg: Budapest, Bukarest és Szófia került be újonnan a népszerű úti célok közé - most egyikük sincs bent az európai top 10-ben, de ha ilyen ütemben (7%) növekszik a kereset irántuk, az változásokat vetíthet előre a jövőre.

Budapestre viszonylag kevesen (9%) utazik munka-ügyben, a legtöbben turistaként jönnek. A júliustól augusztusig tartó időszak a legnépszerűbb, és hogy mi itt a legvonzóbb a külföldiek számára? A gasztronómia, amiben magasan verjük Európa többi, turisztikailag feltörekvő országát, ahogy a helyi szolgáltatásokban is.

Érdekességképpen a szomszédos nagyvárosba, Bukarestbe sokkal több az üzleti út, a látogatók mintegy 60 %-a munka céljából megy oda, nálunk pedig csak Koppenhága iránt kisebb az ilyen jellegű érdeklődés. Budapest tehát leginkább a kikapcsolódni, jókat enni és inni vágyók célpontja - a romkocsma-kultúra úgy látszik, meghozta a gyümölcsét a turizmusban.

(Forrás)

Hozzászólások