Keresés
-18O
Budapest
2021.01.21., csütörtök (Ágnes)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • Egy hajléktalan kezdeményezésére bevásárolnak a rászorulóknak a 18. kerületiek

Egy hajléktalan kezdeményezésére bevásárolnak a rászorulóknak a 18. kerületiek

Helstáb Laura- 2016.12.12. 10:51
1384
Egy 18. kerületi hajléktalan férfi felajánlásával kezdődött az egész: ötezer forintért bevásárol egy másik, rászoruló családnak.

Forrás:iStock/Getty

Attila bedőlt devizahitelesként vált hajléktalanná, két lányát a volt felesége neveli. Pár havonta a 18. kerületiek Facebook-csoportjában hirdeti magát: nem pénzt kér, hanem munkát keres - festést, mázolást, parkettacsiszolást, autóvezetést, könnyű fizikai munkákat és gyerekfelügyeletet vállal. Most, karácsony közeledtével azonban más témában írt a csoportnak:

Most én szeretnék kis csekélységgel egy rászoruló családnak segíteni. Keresek egy olyan kerületi rászoruló családot, aki jövőhét vasárnap (12.18-án) eljön velem az Auchan-be, vagy a Tescoba és 5000 ft.-ért bevásárolok Neki élelmiszert! Sajna többre nem futja.

A felhívásra azonban nemcsak rászorulók, hanem további adományozók is jelentkeztek, így Attila azoknak a családoknak is találhat segítőt, akiknek ő nem tud bevásárolni. A felajánlók és a rászorulók vasárnap találkoznak, hogy együtt elmenjenek vásárolni, a kezdeményezéshez péntek estig lehet csatlakozni itt.

Hozzászólások