Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Csoda történt! Leült tárgyalni a kormány és az UBER

Szaghmeiszter Máté- 2016.06.01. 11:54
324
Eközben a fővárosiak ma tiltakozásból hanyagolják a taxisokat.

Forrás:Getty/Europress

A sok odamondogatás és az Uber applikációjának blokkolásával fenyegetőzés után most úgy tűnik, ha csak egy kicsit is, de közeledtek az álláspontok a kormány és az Uber között. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára egy tegnapi egyeztetésen kifejtette:

"A kormány nem a korszerű módszerek ellen van, egyik szabályt sem azért hozták, hogy az Ubert vagy más hasonló tevékenységet végző szervezetet betiltsanak, hanem azért, hogy a magyarországi tevékenységet a magyarországi jogszabályok keretei közé szorítsák."

A másfél-kétórás megbeszélésen az Uber magyarországi szervezetének vezetője mellett az európai munkáért felelős munkatársak is részt vettek. Azzal érveltek, hogy korszerűek és újszerűek. Ezt a kormány nem vitatta, ám az államtitkár kijelentette: a korszerűség és a modernség pajzsa mögé bújva nem lehet semmibe venni a magyar jogszabályokat. Az uberesek fenntartották álláspontjukat, hogy működni szeretnének Magyarországon, és kérték, hogy a magyarországi megfelelőség érdekében szakmai tárgyalásokat folytathassanak. A megbeszélésen valamennyi érdekelt intézmény - az adóhivatal, a közlekedési hatóság, a Belügyminisztérium - képviselője részt vett. Felajánlották, hogy a magyar szabályoknak való megfelelőség érdekében mind a diszpécserszolgálattal, mind a taxis tevékenység szabályszerűségével kapcsolatban további szakmai tárgyalásokra kerül sor - ismertette az államtitkár.

Egy újabb taxitesztelő videó került fel pár napja a netre.

Eközben (valószínűleg a sorozatos taxistüntetésekre reagálva) már több mint 22 ezren támogatják azt a Facebookos kezdeményezést, mely arra szólít, hogy a mai napon senki se utazzon taxival. A kommentek közt persze hatalmas viták folynak a taxisokat szidó (nem adnak számlát / állandóan lezárják a várost) és a taxisokat védő (csak az állásukat féltik / amúgy se utazik senki taxival, aki visszaigazolta az eseményt) emberek közt.

Hozzászólások