Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)

Hurrá! Belföldön nyaral a magyar

MTI- 2016.06.15. 14:56
336
A magyarok kétharmada tervez nyaralást, a többség pedig belföldön vakációzik majd.

Idén a magyarok kétharmada tervez pihenést, ami jelentős emelkedés a tavaly mért 48 százalékhoz képest, a többség belföldön nyaral - derül ki a Budapest Bank éves reprezentatív felméréséből.

A kutatás szerint a magyar háztartások a tavalyihoz hasonlóan idén is átlagosan közel 150 ezer forintot terveznek nyaralásra fordítani, ami nagyjából személyenként és éjszakánként 8 ezer forintos kiadás. A felmérés szerint, akik elutaznak, azok idén is inkább országhatáron belül maradnak: 65 százalék kizárólag belföldön, míg 21 százalék kizárólag külföldön nyaral a tervei szerint.

Forrás:falutur.hu

Idén többeket vonz a Balaton, a válaszadók 40 százaléka tervez a tóhoz utazni, a tavalyi 34 százalék után. A nyaralás átlagos hossza változatlanul 9 nap, és a választ adók 40 százaléka továbbra is másodmagával utazik. A legkedveltebb időszak a pihenésre változatlanul a főszezon, a július és az augusztus: a válaszadók 51 százaléka jelezte, hogy ezekben a hónapokban utazik.

A többség számára a nyári kikapcsolódás továbbra is előre tervezett kiadás, a lakosság 92 százaléka a spórolt pénzéből vagy havi bevételéből finanszírozza majd az utazás költségeit.

A kutatás szerint a magyarok 66 százaléka folyamatosan követi a tervek szerint a sporteseményeket a nyáron.

Hozzászólások