Keresés
-18O
Budapest
2021.01.26., kedd (Vanda, Paula)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • A magyarok 84%-a szerint borzalmasak a helyi utak - derült ki egy felmérésből

A magyarok 84%-a szerint borzalmasak a helyi utak - derült ki egy felmérésből

MTI- 2016.10.24. 19:38
1272
Magyarországon a legalacsonyabb az infrastruktúrával való általános elégedettség, a magyarok mindössze 10 százaléka értékelte összességében pozitívan a közlétesítmény-hálózatot - derült ki az Ipsos legfrissebb nemzetközi felméréséből.

Forrás:MTI/Jászai Csaba
A világ 26 országban 18 500 válaszadó megkérdezésével készült az a felmérés, melyben a magyarok igen negatív válaszokat adtak. A Magyarországon élők a közúthálózattal, a helyi utakkal a legkritikusabbak, azokat csak 16 százalék minősíti jónak, ezzel a magyarok az utolsók a mezőnyben. A vasúthálózatot a válaszadók 22 százaléka ítéli megfelelőnek. A nemzetközi átlag ugyanakkor 43, illetve 44 százalék.

Az autópályák, főutak állapotáról már jobb a hazai vélemény, bár az átlagtól ez is elmarad. A főútvonalakkal a magyarok 44 százaléka elégedett, míg a légi közlekedés lehetőségeivel 49 százalék. A szélessávú internet elérésének lehetőségeivel 56 százalék elégedett, ami a nemzetközi szinttel megegyező érték.

Ahogy világszerte összességében, Magyarországon is 70 százaléknyian válaszolták, hogy a gazdaság fejlődéséhez létfontosságúak a beruházások ezen a területen. A hazai válaszadók többsége, 55 százaléka szerint nagyobb súlyt kellene fektetni a nemzeti infrastrukturális projektekre.

Ha kicsit lassítja is a folyamatokat, 70 százaléknyian szeretnék, ha a tervekkel kapcsolatban meghallgatnák a helyi véleményeket - derült ki a felmérésből.

Hozzászólások