Keresés
-18O
Budapest
2021.01.19., kedd (Sára, Márió)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • A Demokratikus Koalíció szerint buszokat kéne vennie a fővárosnak, nem bérelni

A Demokratikus Koalíció szerint buszokat kéne vennie a fővárosnak, nem bérelni

MTI- 2016.07.04. 15:00
320
A Demokratikus Koalíció azt követelte, hogy ne béreljék, hanem vásárolják meg azokat a buszokat, amelyekkel a felújítás alatt a 3-as metró szerelvényeit pótolják.

A párt fővárosi képviselője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormány a vásárlás helyett a drágább és offshore-gyanús megoldást szeretné választani. Gy. Németh Erzsébet felhívta a figyelmet arra a pénteken megjelent kormánygaranciára, amely szerint a 3-as metróvonal felújítása miatt szükséges járműpótlást szolgáltatás vásárlásával oldhatja meg a főváros. A politikus hangsúlyozta, hogy ezzel kabinet garanciát vállal azokra a többletköltségekre, amennyivel a buszok bérlése drágább lesz a járművásárlásnál.

A fővárosi képviselő szavai szerint a pénteki döntéssel a kabinet elismerte, a bérlés jóval többe fog kerülni, mintha a buszokat megvennék, ezzel pedig megkárosítják a budapestieket. Arra is rámutatott, hogy miközben a metrófelújítás három év lenne, a buszbérlést tíz évre tervezik. Egyúttal felszólította Tarlós István fővárosi főpolgármestert, hogy "csapjon az asztalra" és ne a kormány ajánlatát fogadja el, hanem ragaszkodjon ahhoz, hogy a BKV vásárolja meg a buszokat.

Hozzászólások